Guasha Praktijk Asten

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid aangebracht. Deze olie dient ter bescherming van de huid. Bovendien heeft elk Chinees kruid in de olie een eigen specifieke werking voor het lichaam. De kruiden zorgen voor ontspanning, ontgiften, werken verwarmend en stimuleren de doorbloeding.
Nadat de olie is aangebracht, wordt met een speciale schraper over het lichaam geschraapt. Vaak wordt hiervoor een steen van jade gebruikt. Aan jade wordt een geneeskrachtige energie toegedicht. Bovendien hebben stenen van jade het grote voordeel dat zij na elke behandeling kunnen worden uitgekookt, dus weer steriel zijn en voor een volgende behandeling gebruikt kunnen worden. Ook wordt soms gewerkt met een Bian-stone, deze brengt meer warmte in het lichaam of met een buffelhoorn.
Door het lichaam ‘te schrapen’ activeert de therapeut de doorbloeding en energiestroom in het lichaam. Op plaatsen waar blokkades van afvalstoffen zitten, verschijnen in de huid (niet op de huid) ‘bloeduitstortingen’: sha genoemd. De kleur hiervan kan variëren van licht rood tot donkerpaars. Aan de kleur van sha’s ziet men of het een recente of een chronische stagnering is. Doordat men zich vaker laat behandelen met Guasha, krijgt men steeds minder rode
vlekken, wat betekent dat het lichaam weer gezonder wordt.  Bij een normale conditie verdwijnen de vlekken binnen drie tot zeven dagen. 

Aan het begin van de behandeling kan een verergering van de klachten optreden. Dit is van tijdelijke aard en komt door het vrijkomen van afvalstoffen. Ook kunnen oude klachten soms weer even de kop opsteken. Meestal zijn dit oude klachten of ziektes die onderdrukt zijn geweest met bijvoorbeeld antibiotica. U kunt zich na een behandeling ook moe voelen, last van hoofdpijn hebben, emotioneel reageren of huilbuien hebben. Ook kan uw urine of ontlasting tijdelijk een andere kleur, geur of samenstelling hebben.

Volwassenen én kinderen

Guasha kan zowel bij volwassenen als kinderen worden toegepast. Een guasha behandeling is een zachte, vriendelijke, niet pijnlijke behandeling. Een korte serie behandelingen kan soms al voldoende zijn om bepaalde klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Een behandeling duurt ongeveer een uur. Tijdens de eerste behandeling vindt tevens een intakegesprek plaats.
Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt u verzocht een vragenlijst in te vullen en te retourneren.

Kosten van een behandeling

Een Guasha behandeling duurt ongeveer een uur en kost  €40,00.
Per behandeling gelieve dit bedrag contant te voldoen.

rug

Aandachtspunten:

  • Graag een handdoek meenemen voor de behandeling
  • Gelieve twee uur voor en na de behandeling geen zware maaltijd te nuttigen
  • Minstens twee uur na de behandeling geen douche/bad of sauna gebruiken
  • Direct na een behandeling kan men beter geen zware lichamelijke inspanning leveren
  • Veel water drinken op de dag van de behandeling en de dag erna. Dit helpt het afvoeren van afvalstoffen die door de behandeling in het lichaam vrijkomen
  • Behandelingen alleen op afspraak. Eventueel ’s avonds is ook mogelijk
  • Bij verhindering gelieve minstens 24 uur van te voren af te zeggen

Email: praktijk@bhmeijkelkamp.nl • © BHM Eijkelkamp